Τι-να-κάνετε-αν-χάσετε-το-κινητό-σας

Λίγα πράγματα μπορούν να κάνουν έναν άνθρωπο να αισθάνεται πιο γυμνός στη σύγχρονη εποχή από το να χάσει το κινητό του(θήκες κινητών). Χρησιμοποιούμε τα τηλέφωνα μας για πολύ περισσότερα από την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων και η σκέψη ότι κάποιος άγνωστος έχει πρόσβαση σε όλα αυτά τα δεδομένα μπορεί να κάνει το στομάχι σας να γυρίσει. Η εκμάθηση του τρόπου εύρεσης του χαμένου κινητού σας μπορεί να σας βοηθήσει να ασφαλίσετε τις πληροφορίες σας και να σας ηρεμήσει.

Καλέστε το τηλέφωνο σας

Ο ευκολότερος τρόπος για να βρείτε ένα κινητό τηλέφωνο είναι να καλέσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας από άλλο τηλέφωνο. Μπορείτε να το κάνετε αυτό για να βρείτε οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για έξυπνο τηλέφωνο. Απλώς ζητήστε από κάποιον που γνωρίζετε να καλέσει τον αριθμό σας.

Ζητήστε από κάποιον να στείλει μήνυμα στο τηλέφωνο σας

Ένα κοντινό δεύτερο μετά την κλήση του κινητού σας τηλεφώνου είναι να στείλετε μήνυμα σε κάποιον άλλο στο τηλέφωνο σας. Εάν το τηλέφωνο σας έχει χαθεί πραγματικά όπως χάθηκε σε δημόσιο χώρο, όχι μέσα στο σπίτι σας, μπορείτε να στείλετε μηνύματα στα στοιχεία επικοινωνίας σας στο τηλέφωνό σας, ώστε όποιος βρει το τηλέφωνο να γνωρίζει την ταυτότητά σας και πώς να επικοινωνήσει μαζί σας.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να στείλετε μήνυμα με μια προσφορά ανταμοιβής στο τηλέφωνό σας. Αυτό μπορεί να πείσει κάποιον που θα βρει το κινητό σας να επικοινωνήσει μαζί σας και να κανονίσει μια συνάντηση.

Κάντε ξανά τα βήματα αυτά

Η επανάληψη των παραπάνω βημάτων μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε οποιοδήποτε χαμένο ή λάθος αντικείμενο, όχι μόνο κινητά τηλέφωνα. Ωστόσο, εάν είχατε το τηλέφωνό σας σε παλαιότερη τοποθεσία και έχετε συνειδητοποιήσει ότι αφήσατε το κινητό σας κάπου, η επανατοποθέτηση των βημάτων σας μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε το κινητό σας τηλέφωνο.

Ό,τι και να κάνετε, μην πανικοβάλλεστε. Ο πανικός θα επιδεινώσει μόνο την κατάστασή σας και μπορεί να δυσκολέψει τη συγκέντρωση ή την καθαρή σκέψη.

Κάτσε για λίγο και σκέψου πού ήσουν και τι έχεις κάνει. Σκεφτείτε πότε και πού θυμηθήκατε τελευταία φορά ότι είχατε ή χρησιμοποιήσατε το τηλέφωνό σας και προχωρήστε από εκεί.

Εάν συχνάζατε εστιατόρια ή καταστήματα πριν χάσετε το τηλέφωνό σας, δοκιμάστε να ρωτήσετε έναν υπάλληλο εάν κάποιος βρήκε/επέστρεψε ένα χαμένο τηλέφωνο. Εάν το τηλέφωνο έμεινε σε έναν υπάλληλο, θα πρέπει να μπορείτε απλώς να δώσετε μια περιγραφή του τηλεφώνου σας ή να πείτε στον υπάλληλο τον αριθμό τηλεφώνου σας, ώστε να μπορεί να το καλέσει και να επαληθεύσει ότι είναι το τηλέφωνό σας.

Βρείτε ένα τηλέφωνο Android

Εάν χάσατε ένα τηλέφωνο Android, υπάρχουν δύο τρόποι για να το εντοπίσετε. Εάν το τηλέφωνο είναι ακόμα ενεργοποιημένο και βρίσκεται εντός εμβέλειας ασύρματου σήματος, μπορείτε να το παρακολουθείτε από υπολογιστή χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση Συσκευών. Εάν το τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο ή βρίσκεται εκτός εύρους υπηρεσιών, μπορείτε να ελέγξετε την τελευταία αναφερόμενη τοποθεσία του τηλεφώνου σας από υπολογιστή.

Για να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση Συσκευών, συνδεθείτε στον Λογαριασμό σας Google από υπολογιστή ή άλλη συσκευή. Η Διαχείριση Συσκευών της Google θα πρέπει να σας δείχνει αμέσως την τοποθεσία του τηλεφώνου σας σε μια οθόνη Χαρτών Google. Η Διαχείριση Συσκευών έχει πρόσθετες επιλογές για να κλειδώσετε το τηλέφωνό σας, να κάνετε το τηλέφωνο να κουδουνίζει ή να σκουπίσετε εξ αποστάσεως τα περιεχόμενα και τα δεδομένα του.

Ελέγξτε την τελευταία καταγεγραμμένη τοποθεσία του τηλεφώνου σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Μέρη που επισκέπτεστε” και “Διαχείριση ιστορικού”. Ωστόσο, αυτή η επιλογή βασίζεται σε σήματα wi-fi και κινητής τηλεφωνίας αντί για GPS, επομένως δεν θα είναι τόσο ακριβής στον εντοπισμό του τηλεφώνου σας όσο η Διαχείριση Συσκευών.

Εντοπίστε ένα iPhone

Ο κύριος τρόπος για να εντοπίσετε ένα χαμένο iPhone είναι χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Find My iPhone. Εάν το τηλέφωνό σας δεν έχει κατεβάσει την εφαρμογή, θα πρέπει να την κατεβάσετε μέσω του App Store. Η εφαρμογή Find My iPhone είναι αρκετά ακριβής, αλλά απαιτεί το τηλέφωνο να είναι ενεργοποιημένο, συνδεδεμένο στο διαδίκτυο και να διαθέτει Apple ID για να λειτουργήσει.

Χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή ή άλλη κινητή συσκευή, συνδεθείτε στο iCloud και ανοίξτε το Find My iPhone. Η τοποθεσία του τηλεφώνου σας θα πρέπει να εμφανίζεται σε έναν χάρτη, τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθείτε την κίνηση του τηλεφώνου σας.

Το Find My iPhone σάς δίνει τη δυνατότητα να κάνετε εξ αποστάσεως το iPhone σας να κάνει ήχους για να ειδοποιήσετε εσάς ή άλλα άτομα που βρίσκονται κοντά για την τοποθεσία του τηλεφώνου σας και την κατάστασή του ως χαμένη/κλεμμένη, να στείλετε ένα μήνυμα με στοιχεία επικοινωνίας στο iPhone σας ή να σκουπίσετε τα περιεχόμενα και διαγραφή δεδομένων από τη συσκευή σας.

Ακυρώστε τους κωδικούς πρόσβασης και τις συνδέσεις σας

Η ταχύτητα με την οποία πρέπει να το κάνετε αυτό και η έκταση του θα εξαρτηθεί από το πόσο χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο σας για διαδικτυακή αλληλεπίδραση.

Μπορεί επίσης να θέλετε να ακυρώσετε τυχόν πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες που έχουν καταχωριστεί σε οποιαδήποτε ηλεκτρονικά καταστήματα μέσω αυτής της συσκευής (όπως το App store, για παράδειγμα).

Δείτε περισσότερα για θήκες κινητών:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *