Ετσι πανηγύρισε η Toyota τον τίτλο του Τάνακ - WRC


Για την Toyota, ο Τάνακ είναι ο τέταρτος οδηγός της που κερδίζει πρωτάθλημα, έχοντας έως τώρα δύο κατακτήσεις από τον Κάρλος Σάινθ (1990,1992), μία με τον Γιούχα Κάνκουνεν (1993) και μια με τον Ντιντιέ Οριόλ (1994), του οποίου ο τίτλος ήταν και ο τελευταίος για την ιαπωνική εταιρεία, μέχρι τον φετινό.

Η Toyota, ήταν, επίσης, η πρώτη ιαπωνική εταιρεία που κέρδισε το πρωτάθλημα κατασκευαστών, το 1993. Ακόμα δύο φορές πήρε τον τίτλο (1994, 1999), στην προηγούμενη θητεία της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα WRC, ενώ ο τέταρτος τίτλος ήρθε το 2018, στη δεύτερη χρονιάς της ύστερα από την επάνοδο της εταιρείας στο θεσμό, το 2017. Φέτος, διεκδικεί έναν ακόμα παγκόσμιο τίτλο, είναι δεύτερη πίσω από τη Hyundai και όλα θα κριθούν στην Αυστραλία, στον τελευταίο αγώνα.

Τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές:

Τόμι Μάκινεν (Διευθύνων Σύμβουλος)

“Αυτό είναι ένα ιστορικό επίτευγμα: Έχουμε έναν νέο παγκόσμιο πρωταθλητή. Είναι μεγάλη ανταμοιβή για όλη την ομάδα, για τη σκληρή δουλειά που έχουν κάνει μαζί με τους Οτ και Μάρτιν (συνοδηγός), σε όλη τη σεζόν, για να φτάσουν στον στόχο. Υπήρξε μεγάλη πίεση για τον Οτ αυτό το Σαββατοκύριακο. Ξέρω τι είναι και νομίζω ότι είναι δύσκολο για οποιονδήποτε άλλον να καταλάβει τι σημαίνει. Αυτό που έκανε στην Power Stage, για να πάρει ό,τι χρειαζόταν προκειμένου να κατακτήσει τον τίτλο, ήταν απολύτως εκπληκτικό. Η δεύτερη θέση μας βοηθά και στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Θα έχουμε ακόμα μια ευκαιρία στην Αυστραλία και θα κάνουμε το μέγιστο εκεί”.

Οτ Τάνακ – παγκόσμιος πρωταθλητής

“Αυτός ήταν ο στόχος της ζωής μου. Ήξερα ότι δεν μπορούσα να κάνω λάθη, αλλά έπρεπε να κάνω ένα καλό αποτέλεσμα για να συμβεί. Είχα μεγάλη πίεση και ήταν δύσκολο να το διαχειριστώ στην αρχή. Αλλά στο τέλος ήμουν ικανός να χαλαρώσω και να τρέξω κανονικά. Έπρεπε να ξεπεράσω πολλά στην καριέρα μου και είναι ωραίο που το πετύχαμε τελικά. Ευχαριστώ την ομάδα μου, που έχει κάνει πολύ καλή δουλειά”.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *