Δοκιμές Fiat Chrysler Automobiles στις άκρες του πλανήτη - Αυτοκίνητο

Η σειρά “FCA What’s Behind” αποκαλύπτει τα μέρη, τους ανθρώπους και τα τεχνικά στοιχεία που συνθέτουν αυτό το μαγικό κόσμο που συνήθως μένει πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Η Fiat Chrysler Automobiles για πρώτη φορά ανοίγει τις πόρτες σε αυτό τον ξεχωριστό κόσμο στον οποίο κυριαρχεί η μυστικότητα.

Η παγωμένη βόρεια Σουηδία και η έρημος στη Ν. Αφρική αποτελούν τα δύο κυρίαρχα τοπία στα πρώτα επεισόδια της σειράς FCA What’s Behind. Στα επόμενα επεισόδια ο θεατής θα ταξιδέψει σε κέντρα δοκιμών του ομίλου, όπως το Balocco και το κέντρο έρευνας του Orbassano “Centro Ricerche Fiat”. Όλες οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούν τελευταίας τεχνολογίας συστήματα και εξειδικευμένο προσωπικό με μοναδικό στόχο την απόλυτη ποιότητα σε κάθε τομέα.

Arjeplog: Κέντρο Δοκιμών της FCA

Το Arjeplog είναι μια μικρή πόλη στη βόρεια Σουηδία όπου βρίσκεται ένα από τα κέντρα δοκιμών της FCA. Η περιοχή προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για τη δοκιμή αυτοκινήτων σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Το γεωγραφικό πλάτος του Arjeplog είναι αντίστοιχο με εκείνο της Ισλανδίας με τη θερμοκρασία να πέφτει στους -40°C. Η παρουσία πολλών παγωμένων λιμνών προσφέρει πολλές διαδρομές για δοκιμές, καθώς και άπλετη ασφάλεια. Παράλληλα ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι η περιοχή είναι αρκετά απομακρυσμένη (1.000χλμ. από τη Στοκχόλμη) κρατώντας μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα. Η χαμηλή πρόσφυση της παγωμένης επιφάνειας δίνει τη δυνατότητα στους τεχνικούς να εξελίξουν τη συμπεριφορά του οχήματος σε ακραίες συνθήκες και παράλληλα να πραγματοποιήσουν δοκιμές για το σύστημα κλιματισμού, την αντοχή των υλικών και τα ηλεκτρονικά συστήματα. Οι πίστες που κατασκευάζονται πάνω στον πάγο αποτελούν ιδανικό πεδίο για τη ρύθμιση των αναρτήσεων, τη δοκιμή των διαφορικών και του συστήματος πέδησης, συστήματα που πρέπει πάντα να λειτουργούν άψογα σε κάθε συνθήκη!

Upington: Δοκιμές με υψηλές θερμοκρασίες

Από τη μία πλευρά οι πολικές θερμοκρασίες στο Arjeplog και από την άλλη οι συνθήκες καύσωνα στο Upington, μια μικρή πόλη στο βόρειο τμήμα της Ν. Αφρικής, κοντά στα σύνορα με τη Μποτσουάνα και τη Ναμίμπια όπου βρίσκεται η έρημος Καλαχάρι. Οι δοκιμές πραγματοποιούνται δίπλα στο αχανές πάρκο Kgalagadi, που στη γλώσσα Bantu σημαίνει «ο άνυδρος τόπος». Το Upington είναι μία από τις θερμότερες περιοχές σε όλη τη Ν. Αφρική και προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για δοκιμές σε υψηλή θερμοκρασία και υψηλά επίπεδα σκόνης. Ειδικά ο κινητήρας, το σύστημα κλιματισμού και τα υλικά του εσωτερικού θα πρέπει να περάσουν με επιτυχία όλες τις ακραίες δοκιμασίες σε μία από τις θερμότερες περιοχές του πλανήτη. Σε αυτό το σημείο της Ν. Αφρικής το κλίμα είναι πάντα εξαιρετικά θερμό, με αποτέλεσμα οι μηχανικοί να μπορούν να επαναλαμβάνουν με μεγάλη συχνότητα και ακρίβεια τις δοκιμές…

www.driveandtravel.gr

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *